Over LHBTIQ+-Webinar 'Omgaan met minderheidsstress'

LHBTIQ+-Webinar 'Omgaan met minderheidsstress'

Tijdens de kickoff van de vaksectie LHBTIQ+ in april vorig jaar, gaven de deelnemers aan graag dieper in te gaan op het onderwerp minderheidstress. 

In dit webinar leer je meer over de specifieke stress die LHBTIQ+ mensen ervaren vanwege vooroordelen, stigma, discriminatie en afwijzing. Deze stress, boven op de dagelijkse stress die we allemaal ervaren, leidt tot slechtere geestelijke gezondheid bij LHBTIQ+ individuen in vergelijking met hun heteroseksuele of cisgender tegenhangers. 

Het ‘minority stress model’ is ontwikkeld als verklaringsmodel en geeft handvatten om er mee te werken in therapie, coaching en begeleiding. We duiken dieper in het model en de uitgangspunten van LHBTIQ+ affirmatieve therapie, die de identiteit van LHBTIQ+ cliënten valideert en ondersteunt. Zodat je als coach beter rekening kan houden met de specifieke behoeften van LHBTIQ+ individuen*. 

Het webinar begint met een college door Charlie Loopuijt, een expert op het gebied van minderheidsstress, met kort ruimte voor vragen aan Charlie. Vervolgens laat NOBCO-coach Brand Berghouwer, die zelf deel uitmaakt van de LHBTIQ-gemeenschap, aan de hand van een fictionele casus zien hoe je vanuit hun coachmodel kunt werken met minderheidsstress. Brand doet dat voor ACT.  Ook hier is kort ruimte voor vragen.

Stel je vragen in de comments, Martine Bergevoet zal deze tijdens het webinar delen met de sprekers. Daarnaast gaan we ons best doen om de vragen waar we tijdens het webinar niet aan toe komen schriftelijk te beantwoorden. 

*) het minority stress model is ook bruikbaar bij andere minderheidsgroepen, zoals mensen van kleur.

Inschrijven
Deelname is voor alle NOBCO-coaches en medewerkers van onze NOBCO-Partners en is gratis. Doe je mee? Schrijf je dan in via de knop rechts bovenaan deze pagina.

Annuleringsvoorwaarden
Ben je op woensdag 20 maart onverhoopt verhinderd? 
Afmelden kan tot op de dag zelf door in te loggen op onze website met jouw persoonlijke inloggegevens.
Ben je niet aanwezig zonder afmelding, dan zijn wij genoodzaakt je € 15,- exclusief btw in rekening te brengen voor gemaakte administratiekosten. Dit geldt ook bij afwezigheid vanwege ziekte of andere onvoorziene situaties.

Beeldopnamen bij NOBCO-bijeenkomsten
Tijdens bijeenkomsten van NOBCO kunnen opnames en foto's worden gemaakt. Deelnemers geven door het registreren voor de bijeenkomst stilzwijgend toestemming aan NOBCO om video- en fotobeelden te maken en te publiceren. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Als je niet herkenbaar op foto’s of video's wilt staan, kun je dit vooraf aangeven via het e-mailadres info@mosevents.nl of ter plekke aan de organisatoren van de bijeenkomst.

Dit geldt alleen voor beeldmateriaal dat gemaakt is door of in opdracht van NOBCO. Het kan voorkomen dat andere bezoekers foto’s of opnames maken, daar heeft NOBCO geen invloed op.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Deelname is alleen voor NOBCO-aangeslotenen en medewerkers van onze NOBCO-Partners.

NOBCO-aangeslotenen kunnen zich aanmelden door in te loggen op onze website met hun persoonlijke inloggegevens.
Medewerkers van onze NOBCO-Partners kunnen zich aanmelden door een account aan te maken of bij het al hebben van een account in te loggen met hun persoonlijke inloggegevens en gebruik te maken van de ontvangen ticketcode.

Sluiten