Over Vaksectie Vitaliteit, Stress en Burn-out 'Een andere kijk op burn-out en psychische klachten'

Vaksectie Vitaliteit, Stress en Burn-out 'Een andere kijk op burn-out en psychische klachten'

Prof.dr. Floortje Scheepers, psychiater, en Prof.dr. Sarah de Mul, hoogleraar Cultuur, Diversiteit en Inclusie, komen tijdens deze bijeenkomst elk met een andere kijk op burn-out en psychische klachten.

Prof.dr. Floortje Scheepers
Prof. Dr. Floortje Scheepers is psychiater oppert dat we eigenlijk te weinig weten over hoe mensen denken, voelen en reageren. Ze schreef het boek ‘Mensen zijn ingewikkeld’ met daarin de boodschap dat het anders kan. We denken veel kennis te hebben over hoe mensen in elkaar zitten, maar klopt dat wel?
In deze bijeenkomst gaat ze in op hoe mensen die ontregeld zijn tekort worden gedaan door het classificeren en normdenken. Een andere en zeer inspirerende kijk op hoe we om zouden kunnen gaan met mensen die in haar woorden ‘uit balans’ zijn.

Prof.dr. Sarah de Mul
Al te vaak wordt een burn-out gezien als een individuele pathologie die veroorzaakt wordt door persoonlijke kwetsbaarheden. Maar wereldwijd trekken psychologen aan de bel omdat de COVID-19 pandemie ervoor heeft gezorgd dat mensen over alle beroepssectoren heen meer werkstress ervaren, en burn-out steeds vaker voorkomt. Tijd om onze visie bij te stellen. Hedendaagse kunst en cultuur(wetenschappen) kunnen hierin een belangrijke rol spelen. Tijdens deze bijeenkomst licht Sarah de Mul toe hoe de Cultuurwetenschappen kunnen bijdragen aan het ter discussie stellen van gangbare stereotypen en heersende stigma’s rond burn-out, hoe burn-out kan bijdragen tot het creëren van een meer mensgerichte, duurzame mindset, en vooral, hoe artistieke representaties van burn-out hierbij een rol kunnen spelen.

Lees hier meer over de sprekers

Lunch
Aansluitend aan de workshop wordt een lunchbuffet aangeboden, inclusief een signeersessie. Het lunchbuffet bestaat uit broodjes, soep, vers sap en fruit. De lunch wordt voor een deel betaald door de vaksectie, maar deelnemers betalen zelf ook een kleine bijdrage. Deze bijdrage bedraagt €12,50. 
Ben je medewerker van een NOBCO-Partner en je wil graag deelnemen aan de lunch neem dan contact hierover op via de mail.

Locatie
De bijeenkomst vindt plaats in Amsterdam.
Het exacte adres van de locatie wordt vermeldt in de bevestigingsmail die je ontvangt nadat je hebt aangemeld. Ook ontvang je het adres in de mail met praktische informatie, welke je 1 week voorafgaand de bijeenkomst ontvangt.

Inschrijven
Deelname is voor alle NOBCO-coaches en is gratis. Doe je mee? Schrijf je dan uiterlijk donderdag 26 september 12.00 uur uiterlijk in via de knop rechts bovenaan deze pagina.

Annuleringsvoorwaarden
Ben je op vrijdag 4 oktober onverhoopt verhinderd? Afmelden kan via de NOBCO-website tot 27 september 09.00 uur door in te loggen met je persoonlijke inloggegevens. Daarna is het alleen nog mogelijk om af te melden via e-mail.
Bij annulering na vrijdag 27 september 09:00 uur of afwezigheid zonder afmelding zijn wij genoodzaakt je € 45,- exclusief btw in rekening te brengen voor de gemaakte administratiekosten. 
Dit geldt ook bij afmelding of afwezigheid vanwege ziekte of ander onvoorziene situaties.

Beeldopnamen bij NOBCO-bijeenkomsten
Tijdens bijeenkomsten van NOBCO kunnen opnames en foto's worden gemaakt. Deelnemers geven door het registreren voor de bijeenkomst stilzwijgend toestemming aan NOBCO om video- en fotobeelden te maken en te publiceren. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Als je niet herkenbaar op foto’s of video's wilt staan, kun je dit vooraf aangeven via het e-mailadres info@mosevents.nl of ter plekke aan de organisatoren van de bijeenkomst.

Dit geldt alleen voor beeldmateriaal dat gemaakt is door of in opdracht van NOBCO. Het kan voorkomen dat andere bezoekers foto’s of opnames maken, daar heeft NOBCO geen invloed op.

Aanmelden

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Deelname ticket inclusief lunch (NOBCO-aangeslotenen) € 12,50

Deelname is alleen voor NOBCO-leden en medewerkers van onze NOBCO-Partners.

NOBCO-leden kunnen zich aanmelden door in te loggen op onze website met hun persoonlijke inloggegevens.
Medewerkers van onze NOBCO-Partners kunnen zich aanmelden door een account aan te maken of bij het al hebben van een account in te loggen met hun persoonlijke inloggegevens en gebruik te maken van de ontvangen ticketcode.

Sluiten