Over Emotiekaarten en communicatie oefenen met DialogueTrainer scenario's

Emotiekaarten en communicatie oefenen met DialogueTrainer scenario's

Michiel gaat in op de relatie tussen gedrag en emoties in gesprekken en hoe je gedrag in gesprekken kunt sturen via heldere roldefinities. Ook maak je kennis met een virtuele trainingsacteur (via DialogueTrainer scenario’s), waarmee je gesprekken kunt oefenen. Een blik in de toekomst van gesprekstraining.

Emoties hebben in organisaties niet altijd een beste naam. In de psychologie gelden ze als noodzakelijke “belangenbehartigers" die zijn geëvolueerd om ons te wijzen op kansen en bedreigingen die mogelijk om actie vragen. Dit doen ze voor ons als individu, privé, maar hoe zit dat eigenlijk in organisaties? Mensen zijn immers bij uitstek samenwerkers!

Hoewel emoties niet altijd verwijzen naar feiten, zijn ze ook voor organisaties een belangrijke bron van informatie. Ze staan centraal bij motivatie en in communicatie. Wanneer we volledig overtuigd zijn van onszelf en onze rol in een situatie communiceren we helder. En als het anders is, maken juist emoties dat kenbaar. In organisaties wijzen emoties ons voortdurend op wat er speelt voor individuen, in teams, tussen afdelingen of in relatie tot klanten.

De veertig Emotiekaarten zijn een praktische tool om emoties beter te herkennen en meer te benutten. Als coach, trainer, leidinggevende of adviseur gebruik je de kaarten voor het begeleiden van cursisten, professionals en organisaties, om in kaart te brengen wat er speelt, om goede beslissingen te nemen en motivatie te sterken: www.faceyouremotions.com

DialogueTrainer scenario's zijn een online gesprekssimulatie waarmee professionals in een veilige omgeving kunnen oefenen met lastige gesprekken en nieuwe gespreksmethodieken: www.dialoguetrainer.com 

Michiel Hulsbergen (1975) is psycholoog, bedrijfskundige, onderzoeker en ondernemer. Hij is CEO en medeoprichter van DialogueTrainer (www.dialoguetrainer.com), dat samen met de Universiteit Utrecht een platform ontwikkelt waarop je gesprekken kunt trainen met een ‘virtual character’.

Michiel begon met trainen als jonge trainingsacteur. Tijdens de studie psychologie ontdekte hij hoe de evolutionaire psychologie talloze handvatten biedt om gedrag in organisaties te begrijpen en beïnvloeden. Zijn passie voor emoties ontwikkelde hij als coach, trainer en adviseur. Zijn missie is om organisaties anders en meer functioneel naar emoties te helpen kijken. Deze zijn een bron van informatie over wat nodig is en sturen effectief gedrag zodra dit helder is.

Programma

16.00-16.30 inloop/registratie
16.30-18.00 plenaire sessie
18.00-19.30 netwerkmoment met broodjesmaaltijd

Kosten
€ 95,- excl. BTW, NOBCO-coaches gratis 

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Sluiten