Over LHBTIQ+-Webinar “Omgaan met minderheidsstress”

LHBTIQ+-Webinar “Omgaan met minderheidsstress”

Tijdens de kickoff van de vaksectie LHBTIQ+, afgelopen april, gaven de deelnemers aan graag dieper in te gaan op het onderwerp minderheidstress. 

In dit webinar leer je meer over de specifieke stress die LHBTIQ+ mensen ervaren vanwege vooroordelen, stigma, discriminatie en afwijzing. Deze stress, boven op de dagelijkse stress die we allemaal ervaren, leidt tot slechtere geestelijke gezondheid bij LHBTIQ+ individuen in vergelijking met hun heteroseksuele of cisgender tegenhangers. 

Het ‘minority stress model’ is ontwikkeld als verklaringsmodel en geeft handvatten om er mee te werken in therapie, coaching en begeleiding. We duiken dieper in het model en de uitgangspunten van LHBTIQ+ affirmatieve therapie, die de identiteit van LHBTIQ+ cliënten valideert en ondersteunt. Zodat je als coach beter rekening kan houden met de specifieke behoeften van LHBTIQ+ individuen*. 

Het webinar begint met een college door Charlie Loopuijt, een expert op het gebied van minderheidsstress, met kort ruimte voor vragen aan Charlie. Vervolgens laten NOBCO-coaches Brand Berghouwer en Marc Wynn, die zelf deel uitmaken van de LHBTIQ-gemeenschap, aan de hand van een fictionele casus zien hoe je vanuit hun coachmodel kunt werken met minderheidsstress. Brand doet dat voor ACT en Marc voor NLP. Ook hier is kort ruimte voor vragen.

Stel je vragen in de comments, Martine Bergevoet zal deze tijdens het webinar delen met de sprekers. Daarnaast gaan we ons best doen om de vragen waar we tijdens het webinar niet aan toe komen schriftelijk te beantwoorden. 

*) het minority stress model is ook bruikbaar bij andere minderheidsgroepen, zoals mensen van kleur.

Inschrijven
Deelname is voor alle NOBCO-coaches en is gratis. Doe je mee? Schrijf je dan in via de knop rechts bovenaan deze pagina.

Annuleringsvoorwaarden
Ben je op donderdag 21 december onverhoopt verhinderd? Laat het ons zo snel mogelijk weten via e-mail
Afmelden kan tot op de dag zelf. Ben je niet aanwezig zonder afmelding, dan zijn wij genoodzaakt je € 15,- exclusief btw in rekening te brengen voor gemaakte administratiekosten. Dit geldt ook bij afmelding of afwezigheid vanwege ziekte of andere onvoorziene situaties.

Aanmelden

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Sluiten